Morgenradioen har flest lyttere

marsip 16-at 2006 14:13

Grønlands Radio og TV nævn har barslet med en analyse af befolkningens brug af medierne. Altså hvor meget tid vi bruger på Radio, TV og internettet – og ikke mindst hvad vi bruger medierne til.

Morgentimernes mest populære medie er radio – hele 79 procent af befolkningen lytter til morgenprogrammerne på KNR. Og især morgenens første nyhedsudsendelse klokken 7 hører med til folk morgenrutiner. Mellem 78 og 79 procent lytter til Radioavisen og generelt synes lytterne at være godt tilfredse med radioens nyhedsudsendelser. I gennemsnit bliver der lyttet til KNR fem timer dagligt.

Når det gælder lokalradioerne, så er det fortrinsvis musik- og underholdningsprogrammerne folk lytter til. Det er også musikudsendelserne, der får flest positive tilkendegivelser hvad kvaliteten angår. Lokalradioerne har lyttere i cirka en time og 25 minutter dagligt.

Fem timer og 25 minutter. Så lang tid bruger vi i gennemsnit foran flimmerkassen hver dag. Flest seere har Qanorooq – hele 86 procent af befolkningen vælger at se tv-nyhederne i ugens hverdage. I alt ser vi KNR i lidt over tre timer dagligt, mens vi resten af tiden zapper rundt mellem satellitkanaler og de lokale tv-stationer. I dagligdagen ser mændene 25 minutter mere fjernsyn end kvinderne, og de rent grønlandsksprogede seere ser i gennemsnit mere TV end de rent dansksprogede.

Over 60 procent af alle husstande herhjemme har en internetforbindelse – og de er online i lige over 7 timer ugentligt. Men hvad bruger den grønlandske befolkning egentlig internettet til. Til at se hvordan vejret bliver såmænd. Næstmest tid bruger vi på at læse nyheder og aviser.

I alt deltog 769 borgere i spørgeskemaundersøgelsen som HS Analyse har udført for KIIIP.