Ingen rejser under finanslovsbehandling

marsip 15-at 2006 11:47

Finanslovsforhandlingerne er blevet forsinkede, fordi landsstyremedlemmet for kultur, Doris Jakobsen, var i Alaska til Arctic Winter Games, da hun var indkaldt til samråd i finansudvalget.

Men den slags forsinkelser burde slet ikke forekomme. Det mener medlem af landstingets formandskab, demokraternes Per Berthelsen.

I februar behandlede formandskabet nemlig Doris Jakobsens – og de øvrige landsstyremedlemmers – rejseplaner. Og man burde have sagt nej, siger Per Berthelsen.

- Vi har ekstraordinær vintersamling, fordi landet er uden finanslov. Det bør være det vigtigste for landsstyret, ikke rejser til udlandet. Og det var den holdning jeg fremlagde i formandskabet, siger Per Berthelsen.

Men formandskabet havde godkendt Doris Jakobsens rejse. Formanden for landstinget, Siumuts Jonathan Motzfeldt, siger til radioavisen, at der er tradition for at landsstyremedlemmet for kultur er til Arctic Winter Games, og at formandskabet ikke kunne vide, at hun vil blive indkaldt til samråd, da man sagde ja til rejsen.