Inuit Games til OL

marsip 13-at 2006 07:48

Grønlands Idræts-Forbund vil have de gamle grønlandske idrætslege med som demonstrationssport, hvis regeringen og Danmarks Idræts-Forbund til sommer beslutter sig for at gøre København til officiel kandidat som værtsby for OL i 2020.

Det siger formanden for Grønlands Idræts-Forbund, Nuka Kleemann, som i den forløbne uge har overværet de arktiske vinterlege i Alaska, hvor han især engagerede sig i de grønlandske deltageres kampe i Inuit Games.

Hvis Danmark og Grønland til den tid stadig er i rigsfællesskab, kunne det være sjovt, hvis der blev mulighed for at vise hele verden idrætsdiscipliner fra alle dele af rigsfællesskabet. Man kunne for eksempel søge om at gøre Inuit Games til en olympisk demonstrationssport, siger Nuka Kleemann til Politiken.

Og vi kommer også meget gerne til Danmark med et hold inuitkæmpere og giver et par smagsprøver, når København i 2009 skal være vært for den internationale olympiske komités session og kongres.

Et par hundrede grønlændere dyrker Inuit Games, som Nuka Kleemann, der selv har det sorte bælte i Taekwondo, var med til at genopdage i begyndelsen af 1990'erne i sin hjemby Ilulissat.