Afgørende rolle til grønlandsk tegner

marsip 10-at 2006 08:51

Den kendte grønlandske tegner Nuka Godtfredsen står måske foran sit internationale gennembrud.

Den unge tegner har nemlig fået en afgørende funktion i tilblivelsen af filmen ’Mikisoq’, der i denne uge blev præsenteret for mulige investorer på animationsfestivalen i Berlin.

-Det bliver stort, og jeg er meget stolt af at være med i projektet, siger Nuka Godtfredsen, som skal være med til at udarbejde filmens storyboard – en vigtig proces, hvor man visualiserer filmens kapitler og scener.

Kort fortalt handler filmen om den lille grønlandske dreng Mikisoq, som lider af pelsallergi. En allergi, der er så slem, at han kommer til at nyse hver gang, der er fangstdyr i nærheden. Som en logisk konsekvens har Mikisoq derfor svært ved at tage på jagt med de andre fra hans bygd. I stedet går han rundt og opfinder de mest fantastiske ting. Hvad der mere sker i filmen må vi vente med at finde ud af til den har premiere i omegnen af to-tre år.

For Nuka Godtfredsen er filmen som et eventyr:

-Allerede som barn drømte jeg om, hvordan det ville være at omsætte historier fra den grønlandske mytologi til tegnefilm. Jeg håber virkelig, at filmen lykkes.