Opposition i koalitionen

marsip 09-at 2006 16:15

Landsstyreformand Hans Enoksen mener, at koalitionspartneren Atassut efterhånden opfører sig som et oppositionsparti. Udtalelsen kommer efter at partiet igen lægger op til kulegravning af pelsvirksomheden Great Greenland og suspendering af direktøren.

- Disse krav er ret belastende for vort samarbejde i koalitionen. Partiet opfører sig som om, de er i opposition. Hvis det bliver ved, så bliver vi nødt til at sætte Atassut på plads. Som sagt, det er ret belastende, siger landsstyreformand Hans Enoksen.

Anledningen er, at Atassuts landstingsgruppe har stillet spørgsmål til Landsstyret om, hvad det agter at gøre i anledning af det åbne brev fra Great Greenlands tidligere økonomichef, Jacob Abelsen. Brevet, som vi tidligere har omtalt, fortæller, at virksomhedens indkøb af canadiske skind har været en underskudsforretning, som dog er blevet skjult i regnskabet.

I begrundelsen for spørgsmålet til landsstyret efterlyser Atassut både en kulegravning af selskabet og en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at suspendere direktøren, mens kulegravningen står på.

Gruppeformand Augusta Salling, siger:

- Det er den eneste måde, landsstyret kan bede bestyrelsen om at få kulegravet Great Greenland. Det er gennem en generalforsamling. Derfor siger vi, at det er en mulighed, der muligvis kunne bruges her.

- Vi har tidligere fået at vide, at uden canadiske sælskind var der store økonomiske vanskeligheder for Great Greenland. Men det åbne brev fortæller, at det har været en underskudsgivende handel. Og så længe, der ikke bliver undersøgt noget, vil det spørgsmål hænge i luften, siger Augusta Salling.