Bog om vold mellem køn

marsip 08-at 2006 16:20

En antologi-bog på grønlandsk og dansk udkom onsdag. Bogen bliver udgivet af 13 fagfolk med forskellige fagdiscipliner og med forskellige baggrund. De har sammen været på et seminar i 2002 om køn og vold i Grønland.

En af dem er Kandidat i Administration, cand.scient.adm. Marie Kathrine Poppel.

-Formålet med bogen er at bedre kan forstå voldens udvikling i forskellige generationer og få redskaber til at forebygge den vold, der udøves i hjemmene, siger Marie Kathrine Poppel.

Hun har fundet ud af, at vold i familien er en del af konsekvenserne af sociale og kulturelle omlægninger i Grønland. Hun har også beskrevet den historiske del af emnet.

- Det jeg har arbejdet med, der også er med i mit Phd-projekt, er at vold også fandtes før kolonitiden. Specielt har jeg arbejdet med mænd ved begyndelsen af kolonitiden. Hvor presset de var, når kvinder ikke indordnede sig de gældende leveregler, og hvorledes disse bliver udsat for vold af mændene. Man kan jo sige, at mænds ønske eller måde at være mand på og ville kontrollere kvinder, den findes også i den grad i dag.

Bogen fokuserer på 4 temaer. Det er om Vold i familien, social kulturel og økonomisk forandring, forvaltning og lovgivning samt forebyggelse af vold.