Hver anden får tilbagefald

marsip 06-at 2006 09:46

Næsten hver anden, der begår kriminalitet i Grønland og straffes, får i løbet af de følgende fem år tilbagefald og begår nye lovovertrædelser. Det viser den seneste opgørelse fra Grønlands Statistik over såkaldte recidivister.

En recidivist er en, der får tilbagefald, og i denne sammenhæng en tidligere straffet person, der begår ny kriminalitet. Generelt er recidivprocenten i Grønland på 49. Vi spurgte ledende anstaltsleder i Grønland, Michael Stage, om ikke det er nedslående tal:

- Jo, det kan man sige. Men også i Danmark er recidivprocenten blandt anstaltsanbragte over 40. Tilbagefaldet er normalt højere, for de, der har været i anstalt, for der har man jo så at sige prøvet alle andre muligheder. Så tallet overrasker mig ikke umiddelbart.

Men selvfølgelig er det optimale at få tallet ned. Det kræver bedre behandlingsmuligheder og bedre samarbejde med andre myndigheder i forbindelse med udslusningen, siger Michael Stage.

Statistikken viser, at det især er de yngre aldersgrupper, der falder tilbage til kriminalitet. I gruppen 15-34 år gælder det for hele 61,7 procent.