Grønlandske råstoffer i Canada

marsip 04-at 2006 14:13

I morgen tidlig åbner dørene til verdens største mineralmesse i Toronto, Canada. Og kampen om investorernes interesse er benhård - også for Råstofdirektoratet, der i år lokker med blandt andet guld- og diamantprojekter i Grønland.

-Vi er her for at markedsføre Grønlands mineralpotentiale overfor den store omverden. Deltog vi ikke i messen, var der mange selskaber, som ikke havde bevidsthed om potentialet i Grønland, siger geolog Lars Lund Sørensen fra Råstofdirektoratet.

Iført gul hjelm og sikkerhedssko brugte Lars Lund Sørensen sammen med en kollega det meste af lørdag formiddag på at opbygge standen, der de kommende fire dage skal få udenlandske investorer til at indse, at Grønlands undergrund er et yderst attraktivt sted at lede efter værdier.

Råstofdirektoratet har deltaget i messen i en længere årrække og kan mærke, at det virkelig betyder noget at vise flaget:

-Når vi kommer hjem fra messerne, kan vi ofte måle en stigende interesse i at få efterforskningstilladelser, siger Lars Lund Sørensen, som betegner det grønlandske råstofeventyr som en succeshistorie. En historie hvor efterforskningsniveauet i dag er det højeste siden 1998.

Foruden Råstofdirektoratet er også Nuna Minerals, Greenland Ressources og Air Greenland med på messen som radioavisen følger tæt i de kommende dage.