Kommuner vil udsætte reform

marsip 03-at 2006 17:18

I slutfasen af diskussionerne om kommune-sammenlægningen, er flere kommuner stadig ikke tilfredse med planerne. Det var en af konklusionerne på Borgmester- og kommunaldirektørmødet, der sluttede i går i Nuuk.

- Byrde- og opgavefordelingsplanen er for ugennemsigtig – der må laves tidsplaner og formålene synliggøres. Derfor er det ønskeligt at der etableres et udvalg der skal bane vej for et mere klarsynet og mere målrettet planlægning for kommunesammenlægningerne. Og det har KANUKOKA-hovedbestyrelsen accepteret, siger landsforeningens formand, Lars Karl Jensen.

Landsstyreformanden Hans Enoksen understreger, at tidsfristen for kommunesammenlægningen står fast. Men borgmestrene står også fast på deres krav – de VIL have reformen udsat et år, altså til 2010.

- Sidste års forslag om udsættelse af kommune-sammenlægningen med et år, er blevet vedtaget og denne beslutning vil danne grundlag for vores henvendelse til Landsstyret, siger Lars Karl Jensen.

Formanden for Kommunernes Landsforening oplyser, at repræsentanter fra Nanortalik, Narsaq og Qaqortoq ikke nåede frem til mødet, men vil blive præsenteret for møderesultaterne på mandag i Narsarsuaq.