Aflever alligevel selvangivelsen i god tid

februaarip 28-at 2006 09:51

Hvis du sidder og sveder over selvangivelsen lige nu – så tag bare en puster – men lad den ikke blive for lang.

Helt udsædvanligt skal selvangivelsen i år – som de fleste nok har opdaget – ikke afleveres 1. marts, men er udsat til 15. marts.

Men derfor behøver man jo ikke slappe af alt for længe – lyder opfordringen fra skattechefen i Nuuk – Franklin Høegh-Olsen

- Erfaringen er at mange er i sidste øjeblik, men prøv at vær i god tid - specielt hvis man vil have hjælp fra et af landets skattekontorer - så undgår man kø, lyder det fra skattechefen.

Der var god grund til at udsætte tidsfristen i år – kommunerne manglede nemlig oplysninger fra hjemmestyret, som havde problemer med at få data ud i år.

Dermed kunne kommunerne først sende selvangivelser ud til borgerne omkring første februar – og en måned er måske tid nok til at udfylde dem - men ikke til at få dem frem.

Og det der kan være mere end vanskeligt i bygder og yderområder, kan faktisk også være et problem i storbyen.

- Vi har eksempler på, at det tager 14 dage før posten når til forstaden Nussuaq, hvis folk ikke har postbox - og det kan jo også tage tid til bygderne. Grønland er jo ikke blevet mindre, siger Franklin Høegh-Olsen.

Og hvis halvdelen af måneden er brugt på at sende selvangivelserne ud, så er en måned ikke lang tid for borgerne – derfor udsættelsen til 15. marts.