Red Barnet dropper koncerter

februaarip 24-at 2006 07:35

Det er slut med koncerter arrangeret af Red Barnet. Fremover vil den humanitære forening udelukkende satse på risikofri indsamlinger, hvor de ikke kan tabe penge.

Det sker, efter det nu kommer frem, at en koncert foran Rosenborg Slot i august sidste år - arrangeret af Red Barnet - betød et økonomisk underskud på hele 3,6 millioner kroner for foreningen. En koncert, hvis overskud ellers skulle være gået til udsatte børn i både Danmark og Grønland.

-Det er meget beklageligt og noget, der er kommet bag på os alle, forklarer foreningens generalsekretær, Mimi Jacobsen til Kristeligt Dagblad.

Hun forsikrer, at de penge, der blev samlet ind i forbindelse med arrangementet, dog fortsat går ubeskåret til børnene. Fiaskoen får dog konsekvenser.

-Vi betaler selv underskuddet via en særlig fond til uforudsete udgifter, så ikke en krone af folks penge går til spilde. Men oplevelsen har fået os til at lægge vores strategi om, så vi fremover ikke er økonomisk ansvarlig for de indsamlingsarrangementer, vi involverer os i. Det er simpelthen for risikabelt, siger altså Mimi Jacobsen.

Efter flere år som meget progressiv på indsamlingsområdet lægger foreningen sig dermed på linje med langt de fleste andre humanitære og frivillige organisationer i landet.