Forsker: Brug fangerne til forsyningspolitik

februaarip 23-at 2006 10:14

Partiernes forslag om omskoling (D) eller taktsmæssig støtte (IA og K) er ikke de bedste måder at hjælpe økonomisk trængte fiskere og fangere. Det mener forsker i fangst og fiskeri, Rasmus Ole Rasmussen fra Roskilde Universitetscenter, der stod bag den socio-økonomiske analyse af fangererhvervet fra sidste år.

Politikerne burde hellere se på, hvordan fangerne kan sikre en tilstrækkelig fødevareforsyning til hjemmemarkedet. I andre lande ser man fødevareforsyning som noget helt centralt hvor det handler om at sikre befolkningen kvalitetsfødevarer til en ordentlig pris via hjemmemarkedet påpeger Rasmus Ole Rasmussen.

Han mener, Hjemmestyret burde spørge sig selv hvad det er man vil have fangerne skal gøre for at sikre forsyninger i Grønland. Også selv om det kommer til at koste ekstra for landskassen.

- Det er jo den situation, der er kendt for de fleste andre lande. Eksempelvis Norge, hvor det gælder om at sikre hjemmeproduktion og samtidig føre en regionalpolitik, der kan opretholde erhvervsaktiviteter i perifere egne, siger Rasmus Ole Rasmussen.