Grønland tror på OL-fremtid

februaarip 22-at 2006 17:25

Præsidenten for den internationale olympiske komité, Jacques Rogge, gav ingen løfter om selvstændig grønlandsk deltagelse ved kommende OL-arrangementer, da han mødtes med kulturminister Brian Mikkelsens forleden. Men grønlandske idrætsfolk glæder sig over mødet og især løftet om, at Grønland selv får lov at fremføre sine synspunkter i et kommende møde med IOC-lederen.

- Det ser ikke ud til, at IOC kender Grønlands internationale status eller det faktum, at man er i gang med en selvstyreproces. Inden for en overskuelig fremtid må det forventes, at Grønland kan søge fuldgyldigt medlemskab af FN. Så vi er langt større optimister med hensyn til selvstændig OL-deltagelse, end de danskere, der åbenbart har valgt at give op på forhånd, siger maratonløberen Kim Godfredsen.

Han ser frem til, at den olympiske flamme på sin vej gennem verden forud for en kommende oplympiade skal sendes via Grønland.

- OL binder de fem fem kontinenter sammen, men den olympiske familie mangler verdens nordligste territorium og verdens største ø, siger Kim Godtfredsen.

I OL-sagen har han været medarrangør af en underskriftsindsamling og et fakkeltog i Nuuk.