Enoksen tager afstand fra landsstyremedlem

februaarip 22-at 2006 12:47

Landsstyret har ikke besluttet af fritage Great Greenlands direktør Michael Nielsen fra arbejdet, mens selskabet undersøges. Det sagde landsstyreformand Hans Enoksen efter et ekstraordinært landsstyremøde i formiddags.

- Jeg skal understrege, at landsstyret ikke har fritaget Michael Nielsen under undersøgelserne, sådan som landsstyremedlem Finn Karlsen har sagt. Men landsstyret har vurderet hvilken holdning vi skal have i fremtiden til gradvis nedgradering af tilskuddet til Great Greenland. Det er baggrunden for undersøgelsen.

Om landsstyrets holdning til Finn Karlsens udtalelser, sagde Hans Enoksen:

- Det er en meget vanskelig situation. Landsstyret har aldrig besluttet sig for at blande sig i de enkelte selskaber. Hvis der er en politisk beslutning til et selskabs ledelse, skal det gå gennem bestyrelsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt det får konsekvenser for landsstyremedlemmet, siger Hans Enoksen:

- Landsstyret har fordømt udtalelserne, og jeg har krævet af de enkelte medlemmer, at de afstår fra at udtale sig yderligere til pressen om Great Greenland. Hvis nogen skal udtale sig fremover er det landsstyreformanden.

Med hensyn til politianmeldelsen siger landsstyreformanden:

- Det er politiets opgave at reagere på anmeldelser. Det gælder for alle landsstyremedlemmer, at de må træde tilbage, hvis der er begået lovovertrædelser. Men et enkelt medlems fejl bør ikke betegnes som om, landsstyret er i vanskeligheder, siger Hans Enoksen.