Nordlys-koalitionen blafrer

februaarip 22-at 2006 10:46

Her til morgen blev der holdt ekstraordinært landsstyremøde.

Et møde, der var indkaldt på foranledning af IA.

Det var landsstyremedlem Finn Karlsens udtalelser fra Landstingets talerstol i går, der fik IA til at kræve mødet. Udtalelser, hvor Finn Karlsen sagde, at landsstyret havde besluttet, at der skal laves en tilbundsgående undersøgelse af sælskindsvirksomheden Great Greenland.

Inden dagens møde, sagde IA’s Josef Motzfeldt, at udtalelsen ikke kom fra et samlet landsstyre. - Uden det samlede landsstyres vidende, kan man ikke udtale, at landsstyret har besluttet et eller andet, der ikke har hold i virkeligheden.

Efter at Finn Karlsen i går havde præsenteret den tilbundsgående undersøgelse, forklarede han overfor Radioavisen, at Great Greenlands direktør havde bygget et hus til sig selv for firmaets penge. Herefter spurgte Radioavisen: ” Hvis han har bygget et hus til sig selv for Great Greenlands penge, så er det da underslæb?”. Her svarede Finn Karlsen: ”Ja”. Radioavisen sagde: ”Det er en alvorlig anklage?”. Finn Karlsen svarede ”Ja”.

Finn Karlsen fortalte også at Great Greenlands direktør var fritaget fra arbejdet.

Hos IA er man også utilfredse med den udmelding.

Formand Josef Motzfeldt siger,at landsstyremedlemmer ikke skal optræde som rettens forlængede arm: - Vi har ikke myndighed eller ret til på forhånd, at afsige noget, der ligner domsafsigelser, endnu før vi ved hvordan tingene hænger sammen.

Ved morgenens ekstraordinære landsstyremøde ønskede Finn Karlsen ikke at udtale sig. Efter mødet fortalte Josef Motzfeldt, at det skal undersøges hvorvidt Finn Karlsens udtalelser er korrekt citeret. Han sagde også, at landsstyret er enige om, at landsstyreformanden taler på vegne af ejerne. Desuden slog han fast, at landsstyret ingen beføjelser har til at stille enkelte aktieselskabers ledelse fra bestillingen.

Dagens uro er blot den seneste i en lang række interne problemer i landsstyrekoalitionen. Direkte adspurgt om der stadig er plads til IA i koalitionen siger Josef Motzfeldt: - Det er det, vi skal vurdere nu.