Demokrater ønsker besparelser frem for underskud

februaarip 18-at 2006 16:14

Demokraterne vil ikke acceptere en finanslov, der opererer med et underskud. Partiet vil have Landsstyret til at fremsætte et sparekatalog, der i alt svarer til det dobbelte af det budgetterede underskud. Det vil sige spareforslag for i alt 144,4 mio. kr.

- Kataloget skal give Landstinget forskellige muligheder for at finde besparelser, så vi undgår et underskud. Vi mener ikke den grønlandske økonomi er så stærk, som landsstyret gerne vil gøre den til, siger partiets finansordfører Lene Knüppel.

- For Demokraterne er det vigtigt, at besparelserne findes på områder, der kun har lille eller ingen betydning for borgerne. F. eks. kan udbygningen af Landstingssalen efter vor mening sagtens vente til vi har råd, uden at det går ud over nogen, siger hun.

Lene Knüppel mener at fremgangen i den grønlandske økonomi hviler på en kraftig indenlandsk efterspørgsel, der delvist er finansieret med lånte penge. Højere rente eller stigende oliepriser kan dermed hurtigt få økonomien til vakle og ændre opsvinget til det modsatte, siger partiets finansordfører.