GA vil fortsætte lønforhandlinger med bankansatte

februaarip 17-at 2006 14:40

Grønlands Arbejdsgiverforening GA er klar med et nyt forhandlingstilbud på bankområdet. Udspillet kommer efter, at forhandlingerne med de bankansattes fagforening Finansforbundet brød sammen i går oven på tre dages snak om lønniveau, ferie og pension.

Ifølge både GA’s direktør Mogens Rud og næstformand i Finansforbundets Kent Petersen, er forhandlingerne foregået i en god atmosfære med bred enighed. Men på lønområdet var parterne så langt fra hinanden, at forhandlingerne gik i hårdknude.

Finansforbundets krav var en lønstigning på 8,6 procent og det kolliderede med GA, som kun ville gå med til en 5,5 procents stigning.

GA vil gerne undgå, at konflikten ender i en strejke blandt de bankansatte.

- Vi mener, at der bør satses på en forhandlingsmæssig løsning, og derfor er vi fra GA’s side indstillet på allerede mandag morgen at fremsætte et forbedret og klarere løntilbud, siger direktør Ole Rud.

Til den udmelding siger informationsmedarbejder i Finansforbundet Mogens Tang, at

- Hvis de kommer med et seriøst tilbud, som ligger inden for den lønramme vi ønsker, så vil vi gerne genoptage forhandlingerne. Men alt under 8,6 procent er ikke et seriøst tilbud, siger Mogens Tang for Finansforbundet.

Resultatet af forhandlingerne er interessant for andre ansatte i Grønland, fordi det er årets første lønforhandling. Det betyder, at det lønniveau forhandlingerne resulterer i kan blive toneangivende for, hvad andre erhvervsgrupper kan opnå senere på året, når de begynder med overenskomstforhandlinger.