Borgmester får støtte

februaarip 15-at 2006 15:08

Kommunalbestyrelsen i Qeqertarsuaq rykker sammen om borgmesteren. Hun hedder Augusta Salling og er også er landstingsmedlem for Atassut. Kommunalbestyrelsen frikender borgmesteren for beskyldninger om embedsmisbrug og sammenblanding af private og offentlige interesser.

Beskyldningerne er helt grundløse, siger seks ud af syv medlemmer i kommunalbestyrelsen. Og de tilføjer, at den absolut uacceptable personforfølgelse nu må stoppe. Det sidste medlem – og her var der tale om en suppleant – undlod at stemme. Augusta Salling deltog ikke i mødet ligesom hendes lokale kritiker, Jens Johan Broberg heller ikke gjorde det.

Beskyldningerne er udover kommunalbestyrelsesmedlem Jens Johan Broberg, Siumut, rejst af Demokraternes formand, Per Berthelsen. Førstnævnte har i AG udtalt, at borgmesteren prioriterer sine egne og mandens forretningsinteresser frem for kommunens, mens partiformanden samme sted udtaler, at Augusta Salling altid har haft svært ved at adskille sin privatøkonomi og sit embede.

Men det afviser kommunalbestyrelsen altså.

- Jeg mente, at det første jeg måtte gøre var at få kommunalbestyrelsens stillingtagen til de grove beskyldninger. Jeg har bedt dem om at holde et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde netop om beskyldninger.

- Jeg har tænkt over, hvorfor beskyldningerne er blevet rejst. Det eneste jeg kan komme på er, at det skyldes jalousi og jantelov blandet sammen og måske andre ting, som jeg ikke kender til.

Augusta Salling afviser, at sagen er slut med kommunalbestyrelsens opbakning.

- De to personer er gået langt over stregen. Derfor har jeg henvendt mig til en advokat og bedt om hjælp til at køre sagen videre, sådan så de en gang for alle kan blive sat på plads, at de aldrig nogensinde kan udsætte mennesker for den slags ting igen.