Enoksen raser over kritik mod KNI-formand

februaarip 14-at 2006 09:26

Landsstyreformand Hans Enoksen er rasende over kritikken mod KNIs nye bestyrelse. Men han vil ikke tage til genmæle i et interview med radioavisen.

Anthon Frederiksen fra Kandidatforbundets Parti rettede i går en sønderlemmende kritik imod valget af ny formand i det hjemmestyreejede KNI. Det lugter langt væk af en vennetjeneste fra Siumuts side, at Simon Olsen fik posten, mener Anthon Frederiksen. Han henviser til, at Simon Olsen tidligere var landsstyremedlem for fangst og fiskeri, men måtte trække sig på grund økonomisk rod i direktoratet.

Radioavisen bad i formiddags Hans Enoksen forholde sig til kritikken i et interview. Men det blev vredt afslået med denne kommentar:

- Det er meget forkert af Anthon Frederiksen at udtale sig som han har gjort. Jeg vil ikke spilde tid med at svare. Hvis jeg skal forholde mig til hans udtalelser, bliver det fra landstingets talerstol.

I stedet indvilgede landsstyremedlem for erhverv, Siverth K. Heilmann, Atassut, i at kommentere kritikken. Han understregede, at hele bestyrelsen inklusive formanden, er valgt på grund af deres kvalifikationer.

Og direkte adspurgt om ikke Anthon Frederiksen kunne have ret i, at formandsvalget repræsenterer en vennetjeneste, sagde Siverth K. Heilmann:

Jeg kan ikke udtale mig på Siumuts vegne, da jeg kommer fra et andet parti. Men som sagt er han valgt på grund af kvalifikationer og erfaring. At han tidligere er frataget et landsstyreområde, og at journalister nu udnytter denne sag, det mener jeg er for dårligt.