Royal Greenland starter sundhedsprojekt

februaarip 09-at 2006 06:12

Få hjælp til at kvitte smøgerne og tabe dig. Sådan lyder et nyt tilbud til alle 2300 ansatte hos Royal Greenland.

Fiskekoncernen vil tilbyde medarbejderne en ny livsstil gennem en sundhedskontrakt med virksomheden. Til gengæld for deres indsats får de ansatte oplevelser og præmier, skriver Børsen i dag.

Avisen betegner projektet ”Start en sund vane”, som et af de mest vidtgående sundhedsprogrammer nogensinde for en privat virksomhed.

Programmet omfatter fem områder: Rygestop, mere motion, sundere kost, vægttab og personligt velvære. Første trin er en bog til medarbejderne som en guide i sund livsstil. Bogen fungerer også som dagbog, hvor medarbejderne noterer hver dags sunde vane.

Royal Greenlands administrerende direktør Keld Askær understreger over for Børsen, at det er frivilligt, om medarbejderne vil være med i projektet. Og at ledelsen ikke vil opfatte den ansatte som uengageret, hvis vedkommende ikke vil være med.

Netop frivilligheden er vigtig ved gennemgribende sundhedsprogrammer i virksomheder. Ellers kan det hurtigt blive vendt til et pres på den enkelte medarbejder, siger forskningschef Marianne Levinsen fra Center for Fremtidsforskning i Århus. Men de frivillige sundhedsprogrammer er virkelig gode, siger hun:

- Ikke mindst for de medarbejdergrupper, Royal Greenland beskæftiger. De er jo i høj grad udsat for nedslidning, så jeg synes, det er et flot initiativ, siger Marianne Levinsen. Samtidig udtrykker hun betænkelighed ved, at chefen skal indblandes, når de ansatte afleverer deres sundhedskontrakter.