Ordblindeskole i Grønland

februaarip 08-at 2006 15:12

En landsdækkende ordblindeskole i Narsaq er ikke urealistisk. Økonomiudvalget fra Narsaq har været i Nuuk, blandt andet for at drøfte muligheden med Landsstyremedlemmet for kultur og uddannelse Doris Jakobsen.

Hun kan ikke love at det bliver i år. Hun kan heller ikke love, at skolen kan blive til en realitet til næste år. Men borgmester Kiista P. Isaksen har ikke mistet håbet om oprettelse af en landsdækkende ordblindeskole i Narsaq.

-Vi er forhåbningsfulde. Vi har skrevet en ansøgning til Landsstyret om økonomisk støtte til oprettelsen, men det er svært at sætte et bestemt beløb på. Uddannelsesstøtte er jo også en udgift, og vi ved ikke hvor mange elever skolen vil kunne tage, siger borgmesteren.

Men behovet er der. Der var 22 ansøgere til forsøget sidste år, og mange fra det øvrige Grønland har haft kontakt til forsøgslederne.

16 deltagere gennemførte odblindeskole-forsøget i december 2005 i Narsaq. 10 deltog 100 % -og 6 af dem klarede sig så godt, at de kunne have fortsat deres uddannelse - hvis de har haft mulighed for det.