Josef Motzfeldt: Det vil tage år at bygge bro

februaarip 06-at 2006 15:38

Landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Josef Motzfeldt, tager klart afstand fra de dramatiske begivenheder, der har ramt danske repræsentationer i muslimske lande. Han mener, at karikatur-tegningerne nu må bruges som afsæt til en dialog mellem Vesten og de muslimske lande, men forudser at det kommer til at tage år at bygge bro imellem de to kulturer.

- Grønland tager fuldstændig afstand til voldelige demonstrationer og afbrændinger. Jeg har fra starten givet udtryk for, at offentliggørelsen af tegningerne er en udmærket anledning til at igangsætte en fælles dialog for en forståelse mellem den vestlige verden og den muslimske verden, siger Josef Motzfeldt.

- Men jeg tror, det bliver hulens svært nu at slå bro. Det bliver hårdt arbejde og mange års arbejde for overhovedet at komme på talefod med hinanden om liv og religion, tilføjer han.

Om den danske regerings tackling af situationen, siger Josef Motzfeldt:

- Ja, nu er der langt om længe kommet en dialog i gang mellem regeringen og den muslimske verden. Jeg synes, det skulle have været igangsat på et meget tidligere tidspunkt.