Sermitsiaq skulle have tænkt sig om

februaarip 03-at 2006 10:34

Det var dumt af avisen Sermitsiaq at bringe Jyllands-Postens omstridte Muhammed-tegninger – specielt fordi man ikke havde en god grund. Det mener landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Josef Motzfeldt.

- Det jeg lagde mærke til i avisens tekst til tegningerne var, at avisen ikke har taget stilling til noget som helst, og så er der ingen grund til det.

Josef Motzfeldt har også hæftet sig ved, at avisens redaktør har udtalt, at man ikke frygter noget, fordi der kun bor en muslim her i landet.

- Det er en hovmodig udtalelse som viser, at han ikke har forstået at det her også drejer sig om mellemfolkelig forståelse. Der har pressen også et ansvar, siger Josef Motzfeldt.

Landsstyremedlemmet mener dog ikke, at offentliggørelsen ændrer trusselsbilledet mod Grønland, og landsstyret vil ikke umiddelbart foretage sig noget af den grund.

- I den form for udenrigspolitik er det fortsat via rigsfællesskabet udenrigsministeriet i Danmark, der foretager sig noget, og grønlandske rejsende kan også der se, hvordan man skal forholde sig, siger Josef Motzfeldt.