Islandsk støtte til nordatlantisk hus på Fyn

februaarip 03-at 2006 09:38

Den islandske konsul i Odense ønsket om et nordatlantisk hus for borgere fra Grønland, Island og Færøerne. Konsulen, Carl Christian Nielsen, påpeger at islændinge i Danmark har ligesom grønlændere brug for et sted at mødes. Og huset kan også være med til at åbne fynboernes øjne for tilflyttere fra Nordatlanten.

- Huset kan være med til at gøre islændinge og grønlændere synlige, også kulturelt. Det er vigtigt, for kendskabet til den del af verden er ikke særligt stort her på fyn, siger Carl Christian Nielsen.

Hensigten er at åbne en café i kulturhuset, hvor fynboerne kan stifte bekendtskab med den særlige nordatlantiske mad-kultur, der adskiller sig fra den danske.

- Fisk indgår jo langt mere i islandsk mad, end i dansk mad, siger Carl Christian Nielsen.

Derudover vil et fælles kulturhus skabe et samlings-sted, ikke mindst for de unge, der kommer ned for at studere. De vil her kunne stifte bekendtskab med fastboende islændinge, grønlændere eller færinger.

Et nordatlantisk fælleshus i Odense løber formentlig op i et to-cifret millionbeløb, og konsulen fortæller at det er planen at søge islandske fonde til etablering og drift af huset.