Eskimo Pels åbner formentlig

februaarip 02-at 2006 10:44

Tre måneder efter Eskimo Pels i Narsaq gik konkurs, er virksomheden så småt ved at starte op igen.

Det er Eskimo Pels’ tidligere direktør, Sheila Kolding, der vil genåbne virksomheden – og hun skyder selv de fleste penge ind – selvom virksomheden er gået konkurs to gange.

- Jeg sover forholdsvis roligt, for jeg har lavet nogle beregninger der viser det her kan lade sig gøre, og produkterne kan sælges – selv med nogle prisstigninger, siger direktøren.

Og optimismen ligger i måde at sælge på:

– Forbrugerne skal have hele historien med. Vide at sælen er fanget i Grønland, garvet i Grønland, at kødet er spist i Grønland, og så kan de gå på systuen og se, at der sidder damer og ser smukke pelse. Det; solgt til den politisk bevidste forbruger, tror jeg på kan lade sig gøre, siger Sheila Kolding.

Sheila Kolding har da også allerede sikret sig en del vigtig opbakning – fra konkursboets kreditorer. Blandt andet vil Great Greenland gerne sælge skind til det nye Eskimo Pels – selvom man fortsat har penge til gode i det gamle.

Der mangler endnu enkelte forhandlinger inden Sheila Kolding helt sikkert kan genåbne Eskimo Pels, men hun forventer, at de kan falde på plads i løbet af kort tid, og firmaet starte - i første omgang med fem medarbejdere, alle hentet fra det Eskimo Pels, der gik konkurs i efteråret.