Demokraterne skrumper

januaarip 30-at 2006 12:02

Demokraterne i Grønland bliver færre og færre.

Denne gang er det Demokraterne i Qasigiannguit, der har meldt sig ud af bestyrelsen i lokalafdelingen, deriblandt det eneste kommunalbestyrelsesmedlem i kommunen.

De har meldt sig ud af partiet, fordi de er fornærmede over, at man har indstillet Thor Hjarsen til NAMMCO´s møde. De mener, at Thor Hjarsen er dyreværnstilhænger, så derfor har hele bestyrelsen valgt at melde sig ud.

- Det er landstingsmedlemmernes pligt at tage af sted til møder som dette, siger Mads Peter Grønvold, der er éen af udmelderne.

Mads Peter Grønvold har tidligere meldt sig ud af Kandidatforbundet.

Demokraternes partiformand Per Berthelsen siger, at Demokraterne sætter biologisk bæredygtighed meget højt.

I partiets vedtægter står der følgende.

”Gennem bæredygtig udnyttelse af landets naturlige ressourcer at skabe et grundlag for vækst og velfærd for landets borgere”.

Per Berthelsen siger til udmeldelsen.

- Det er naturligvis beklageligt, at det skal være sådan, men partiets vedtægter står nu engang højere end snævre lokale interesser.

Demokraternes formand understreger endnu en gang, at partiet aldrig kommer til at gå på kompromis med princippet om biologisk bæredygtighed – heller ikke selv om det skulle betyde, at partiet får færre lokalafdelinger.

Tidligere på denne måned meldte en anden lokalafdeling og dets bestyrelsesmedlemmer også sig ud af Demokraterne. Det var i Qeqertarsuaq.