Grønland tiltrak mange på feriemesse

januaarip 30-at 2006 08:01

Usikkerhed om skibsejladsen langs kysten til sommer afskrækker tilsyneladende ikke turister fra at vælge Grønland som rejsemål. I hvert fald ikke hvis man skal dømme efter interessen fra gæsterne på weekendens feriemesse i Bella Centeret.

- Jeg skal først og fremmest se isen, men også moskus og rensdyr, siger Maria. Hun var en af de mange der benyttede sig af de såkaldte messetilbud i Bella Centrets rejsemesse ”Ferie 06.” Maria købte tilbuddet fra Grønlands Rejsebureau der bød på fem dage på vandrerhjem i Grønland for 4.000 kroner.

I alt 45.000 mennesker besøgte feriemessen i weekenden i Bella Centret og rejsebureauerne siger samstemmende, at interessen for Grønland er støt stigende.

For de små bureauer er der imidlertid et usikkerhedsmoment. Nemlig om der er plads på kystsejladsen som jo er overtaget af Arctic Travel Group, ATG. Selskabet der består af Topas Adventure Travel, Profil Rejser og Albatros Travel frigiver først pladserne til de øvrige selskaber om to uger. Hvilket det lille bureau Grønlands Eksperten luftede sin utilfredshed over. For mange turister vil helst sejle når de kommer til Grønland:

- Alle vil sejle fra Nuuk til Ilulissat. Det har vi svært ved for tiden fordi vi ikke rigtigt ved hvornår vi kan booke de billetter, ATG har i overskud, siger Mogens Gislinge fra Grønlands Eksperten. Han er dog ikke i tvivl om det nyttige i alligevel at være til stede i Bella Centeret.

- Det er vigtigt. Og en rimelig omkostning i forhold til det udbytte vi får, siger Mogens Gislinge.

For Grønland tiltrækker nemlig stadig flest danske turister. I første halvdel af sidste år kom fire ud af fem turister fra Danmark. Det er en af grundene til at det er alfa og omega at være til stede når der er feriemesse i Bella Centret. Det siger Mads Nordlund der er PR og marketing koordinator i Grønlands Turist- og Erhvervsråd:

- Feriemessen i Bella er den største i Danmark. Og når Danmark er den største leverandør af turister er det meget vigtigt at være med, siger Mads Nordlund.