Sæler mangler isflager

januaarip 23-at 2006 17:20

En exceptionel varm vinter har nu resulteret i, at sæler som plejer at yngle i mundingen af Saint Lawrence floden i det østlige Canada, nu ikke har isflager til at føde deres unger på. Det skriver avisen The Guardian, Charlottetown.

Sælungerne bliver på isflagerne til de er stærke nok til selv at kunne svømme – men problemet er altså, at der er mangel på isflager i år.

Dale Foote fra Miljøministeriet i Canada forklarer det med, at det har været en usædvanlig mild vinter, og det store nedbør i form af regn sidste år, har været medvirkende til fænomenet.

Biolog Pierre Daoust fra Atlantic Veterinary College siger, at det kan få fatale følger for sælungerne. Selvom der måtte komme isflager længere nede fra Saint Lawrence floden, vil de være så små, at der er fare for, at sælungerne vil falde i vandet og drukne, for de er dårlige svømmere, når de er små. Det kan resultere i, at sælerne vælger at føde deres unger på land, eller tage yderligere nordpå.

Daoust mener, at der ikke vil foregå sælfangst på det område i år, og det vil være mere fatalt for sælbestanden, end hvis de blev dræbt af jægere. Sælfangsten plejer at foregå i slutningen af marts måned.