Enoksen: RG-fabrikker lukker ikke

januaarip 17-at 2006 10:58

Fiskere og fabriksarbejdere i Qasigiannguit og Ilulissat kan se frem til arbejde i stedet for lukning af Royal Greenlands fabrikker de kommende tre måneder. Det siger Landsstyreformand Hans Enoksen.

- Vi har haft et godt møde med alle parter, både fabriksarbejderne, kommunerne, fiskerne og fabrikslederne. Fabrikkerne skal ikke være lukkede i 3 måneder, og Royal Greenland er villig til at finde en løsning på de ændringer vi er blevet enige om, siger Landsstyreformand, Hans Enoksen.

Han understreger, at fabrikken i Qasigiannguit højst skal holde lukket i en uge og ikke tre måneder.

- Den ene uge hvor den holdes lukket, vil være på grund af renovering af fabrikken, længere skal det ikke vare, fastslår Landsstyreformanden.

Fabrikken i Ilulissat skal renoveres i løbet af en måned, og det er alle enige og forstående overfor.

På mødet deltog hellefiske og rejefiskere samt kommuner og landsstyremedlemmer, og alle blev enige til sidst.

Hans Enoksen siger også, at Qasigiannguit kommunes økonomiske problemer skal løses.

Qasigiannguits borgmester, Jess Svane, tager derfor til Nuuk i næste uge for at drøfte kommunens økonomi sammen med flere af landsstyremedlemmerne.

Og Royal Greenlands ledelse skal være med til at løse op for de økonomiske problemer:

- Lederne i Royal Greenland og bestyrelsen skal deltage meget i samarbejdet, og ikke mindst skal Royal Greenland give os oplysninger i god tid. Det er noget vi ønsker og vil kræve af Royal Greenland. Vi er også selv åbne over for et godt samarbejde, siger Hans Enoksen.