For få kan give førstehjælp

januaarip 16-at 2006 15:05

Flere grønlændere burde kende til grundlæggende førstehjælpsteknikker - mener Marianne Jensen, som er formand for Kalaallit Røde Korsiat. Her er der stigende interesser blandt private og i erhvervslivet for kurser, der kan lære os, at redde hinanden hvis uheldet er ude.

- Der er for få, der kender til førstehjælp i Grønland, men jeg vil samtidig sige, at vi mærker en stigende interesse. Vi bliver alle udsat for ting i hverdagen, og man ved jo aldrig, hvornår det sker, hvem det går ud over og hvornår der pludselig er behov for førstehjælp.

Derfor er det meget vigtigt, at så mange som muligt, er forberedt på sådanne situationer og kan træde hjælpende til. Det kan redde liv siger Marianne Jensen.

Der er meget udeliv i Grønland, hvor folk er isolerede og der kan ske ulykker, derfor er det meget vigtigt at folk her kan yde førstehjælp, hvis de står i en situation f.eks. hvor der er langt til hospitalet, forklarer formanden for Kalaallit Røde Korsiat.

Hvis man er interessseret i at lære førstehjælp kan man henvende på tlf. 321800 eller gå ind på hjemmesiden: www.redcross.gl