Alle med i selvstyrekommission

januaarip 13-at 2006 13:45

Samtlige partier i Landstinget er repræsenteret i den grønlandsk-danske selvstyrekommission, der har genoptaget arbejdet med landstingsformand Jonathan Motzfeldt og folketingsformand Christian Mejdahl som formænd.

Kandidatforbundet havde med sit ene mandat i landstinget ikke politisk styrke til en kommissionsplads, men Anthon Frederiksen kommer med alligevel, fordi Siumut overlader ham en af sine pladser for at få alle partierfarver til at spille i kommissionen.

Omvendt føler Demokraterne sig snydt for en plads i kommissionen. Partiformand Per Berthelsen er fortsat ene om at repræsentere partiet, men mener at partiet som landstingets næststørste gruppe burde have haft to pladser.

Landstingets adm. direktør Kaj Kleist siger, kun fem af de grønlandske poster er fordelt i forhold til partiernes styrke ved valget. Formandsposten plus de to grønlandske folketingsmedlemmer er holdt udenfor.

- Det er den samme konstruktion, som vi anvendte i den første hjemmestyrekommission, siger landstingsdirektøren.

De grønlandske medlemmer af kommissionen er ud over Jonathan Motzfeldt ,Per Berthelsen og Anthon Frederiksen: Ruth Heilmann og Lars-Emil Johansen, begge Siumut. Kuupik Kleist og Johan Lund Olsen, begge IA, og Augusta Salling, Atassut.