KNAPK var ikke enig med Royal Greenland

januaarip 12-at 2006 14:30

Det er ikke kun i forhold til ejerne i Grønlands Hjemmestyre, at informationen fra Royal Greenland har været meget mangelfuld. Det er også gået galt i forhold til fisker- og fangerorganisationen KNAPK.

Direktør i KNAPK, Peter S. Olsen, afviser at organisationen har diskuteret endsige godkendt planen om at vinterlukke rejefabrikken i Ilulissat i tre måneder fra 1. februar.

- Nej. Ikke i tre måneder. Med hensyn til rejefabrikken i Ilulissat var vi ikke orienteret om, at det skulle vare tre måneder. Der har ikke været fremlagt noget, før man kom med det i mandags. Normalt er der valseskift og reparationer i en måneds tid, og det accepterer vi.

Engang var der også lukket på grund af isen, men der har ikke været lukket i mange år, siger direktøren.

Samtidig med vinterlukningen af rejefabrikken var det planen at flytte hellefiskeproduktionen i Qasigiannguit tilbage til Ilulissat. Nu har ledelsen imidlertid meldt ud, at de vil genoverveje sagen og finde en løsning, der tilfredsstiller KNAPK.

I fisker- og fangerorganisationen vil man fortsat acceptere en måneds vinterlukning. Men hvad nu, hvis lukningen skal forlænges?

- Det vil vi være noget imod. Vi vil gerne fiske så længe, det er muligt. Uanset hvad, lukning det rammer vore fiskere, siger Peter S. Olsen.