Offentligt ansatte krænkes af chefen

januaarip 05-at 2006 06:35

Mange offentligt ansatte i Grønland har problemer med chefen. Ifølge deres organisation Atorfillit Kattuffiat er der ligefrem tale om psykisk krænkende adfærd fra ledernes side.

Det fremgår af en nytårsudtalelse fra organisationens formand, Erik Hammeken.

- Psykisk krænkende adfærd fra nærmeste overordnedes side er blevet et problem, de offentligt ansatte oftere og oftere oplever. Der er tale om personforfølgelse, hvor symptomerne kan være: manglende interesse for de ansatte, uddelegering af for mange opgaver til den enkelte, nedrakning af de enkelte, mens andre hører på, spredning af rygter m.m.

- I sådanne situationer er det forståeligt, at sygefraværet på arbejdspladsen stiger. Det sker endda, at enkelte ansatte sygemelder sig i længere perioder ad gangen med lægeerklæring. Sådanne tilfælde kan føre til menneskelige nedture, hvor medarbejderen mister troen på sig selv. Men lange sygemeldinger er også dyrt for arbejdsgiveren, fremhæver Erik Hammeken.

Formanden peger også på et andet problem, der er med til at forringe arbejdsmiljøet for medlemmerne, nemlig pladsmangel.

- I takt med opsvulmningen i administrationen er der blevet trangt i de offentlige kontorer. Ansatte med forskelligartede opgaver er stuvet sammen i små lokaler, og det berører deres koncentration. Det afføder både en reduktion af produktiviteten, men påvirker også kvaliteten i det færdige produkt negativt, siger Erik Hammeken.