Heksehyl konfiskeres i Maniitsoq

decembarip 28-at 2005 14:15

Overalt i landet oplever politiet et stort problem med unge under 18, der fyrer heksehyl og anden fyrværkeri af. Mange steder foregår det oven i købet uden opsyn af voksne.

Derfor har politiet i Maniitsoq taget et helt nyt skridt for at forebygge, at børnene kommer til skade med fyrværkeriet, fortæller stationsleder Jens B. Frederiksen.

- Når vi opdager unge, der fyrer heksehyl af, så tager vi det simpelthen fra dem og siger at de kan tage deres forældre med ned på politistationen og få det udleveret igen.

Indtil videre har der ikke været nogen for at hente konfiskeret nytårskrudt.

Politiet i Maniitsoq tog dette skridt efter flere henvendelser fra byens borgere, der kunne berette om børn, der fyrede heksehyl af i opgange, kastede dem efter hinanden og børn, der gik og bed i fyrværkeriet for at få det til at give et større brag.

Ifølge fyrværkeriloven fra 1968 er det forbudt at sælge fyrværkeri til personer under 18 år. Derudover bruger politiet i Maniitsoq kriminallovens paragraffer om opretholdelse af ro og orden samt bestemmelserne omkring uforsvarlig omgang med farlige ting for at kunne skride ind overfor de unges leg med heksehyl.