OL-deltagelse er urealistisk

decembarip 21-at 2005 05:31

Næstformand i Grønlands Skiforbund, Klaus Møller, anser det for meget urealistisk, at Martin Møller kan komme med til vinter OL i Torino.

Og det uanset, at sagen nu har fået politisk karakter, efter af Siumuts folketingsmedlem Lars-Emil Johansen har taget den op overfor kulturminister Brian Mikkelsen.

Men måske kan Martin Møller-sagen blive startskuddet til en øget indsats for at Grønland i fremtiden selv kan udtage OL-deltagere – uden at skulle bekymre sig om danske udtagelseskrav.

I hvert fald mødtes Lars-Emil Johansen og Klaus Møller i går for at koordinere de næste træk, så de organisatoriske og politiske indsatser kan trække i samme retning. Blandt andet diskuterede de hvorvidt en underskriftsindsamling vil kunne gavne.

Men Klaus Møller nærer dog ikke mange forhåbninger til at indsatsen kan få Martin Møller med til OL, selvom han har klaret alle internationale udtagelseskrav og burde være udtaget.

Udtagelsen skal ske i København, og her sidder de danske idrætsledere og vil ikke udtage Martin Møller, fordi de stille større krav end Det internationale Skiforbund gør.