Asii er imod narhvalskvote

decembarip 20-at 2005 05:14

Der er uenighed i Landstinget om forhøjelsen af narhvalskvoter. Landsstyremedlem for natur- og miljø Asii Chemnitz Narup er imod landsstyrebeslutningen om at sætte narhvalskvoten op, hun frygter at en større indgriben i bestanden vil skade bæredygtigheden.

Asii Chemnitz Narup mener ikke, at forhøjelsen af narhvalskvoterne overholder ”loven om naturbeskyttelse” som landstinget vedtog i 2003. Her står der, at beskyttelse skal ske på et økologisk bæredygtigt grundlag i overensstemmelse med forsigtighedsprincippet. Med andre ord skal tvivlen komme hvalerne til gode, og der skal kun tages hensyn til eksempelvis fangerne, hvis deres ønsker utvivlsomt er bæredygtige.

Miljødirektoratet er slet ikke blevet hørt da narhvalskvoterne blev sat op. Til det siger Asii Chemnitz Narup: ”Vi ville gerne have været hørt. Jeg synes vi var en oplagt høringspartner”. Hun frygter at kvoteforhøjelsen vil skade Grønland i de internationale fora, hvor Grønland har brug for sympati, når det gælder hvalpolitik skriver A.G.