Færøerne på kollisionskurs om homoseksuelle

decembarip 19-at 2005 05:38

Færøerne kan ende som en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, efter at Lagtinget endnu engang har sagt nej til, at antidiskriminationsloven også skal gælde for homoseksuelle.

Desuden agter Amnesty International at reagere på beslutningen i Lagtinget, der i princippet indebærer, at det fortsat er tilladt at diskriminere folk på Færøerne på grund af deres seksuelle orientering.

Både det færøske Lagting, og et markant flertal af befolkningen er imod, at homoseksuelle skal omfattes af antidiskriminationsloven.

En meningsmåling, som Gallup har foretaget for Færøernes Radio viser, at 58 pct. af den færøske befolkning siger nej til, at bøsser og lesbiske skal indskrives i den nuværende antidiskriminationslov.

Ifølge denne lov er det ikke tilladt at diskriminere på grund af race eller religion. I Danmark blev det allerede i 1987 tilføjet i loven, at det heller ikke er tilladt at diskriminere folk på grund af deres seksuelle orientering.

Kun 30 pct. af færingerne, ønsker ifølge gallupundersøgelsen, skal være gældende på Færøerne. 12 pct. svarer "ved ikke".