Royal Greenland lun på kildevand

decembarip 13-at 2005 11:00

Royal Greenland er blevet varm på kilden i Qeqertarsuaq. Interessen gælder både salg af kildevand og muligheden for selv at udnytte kilden i sin egen fødevareproduktion, fortæller administrerende direktør Keld Askær:

- Vi er interesseret i at gøre forretninger i al almindelighed. I Qeqertarsuaq har vi en god fabrik og et godt personale, og hvis vi har muligheder for at være med i et projekt med en unik kilde, så kan vi sagtens se os selv som en samarbejdspartner i et sådan projekt med kildevand, hvor vi også vil gøre brug af kildevandet til vores fødevareproduktion.

Kilden i Qeqertarsuaq har altid været der, men Royal Greenlands interesse for sagen er opstået i forbindelse med den megen presseomtale om et eventuelt samarbejde mellem det Schweiziske investeringsfirma ThoCon og Qeqertarsuaq kommune, SIKs beskæftigelsesfond og KNI. De tre har opgivet samarbejdet med ThoCon, men arbejder videre med planer om en mindre kildevandsproduktion.

- Vi har ikke det mindste mod at samarbejde med en stor udenlandsk investorer. Tværtimod vidner ThoCons interesse om, at projektet nok er bæredygtigt, mener Keld Askær.

Keld Askær tilføjer, at hvis produktionen kommer i gang – hvad han håber den gør – så er det overvejende sandsynligt, at der også er nye arbejdspladser i projektet.