Hjælp til hårdt plaget skole

decembarip 07-at 2005 14:02

Massive problemer på Fjordskolen i Kangerlussuaq med lærerflugt til følge skal løses med en helt ny og fire gange så stor skole og med aftalte regler for omgangstonen mellem elever og lærere og for samarbejdet mellem skole og hjem.

Skolen har været lukket i to dage og er det også i dag, mens Sisimiuts kommunes fungerende skoledirektør Lars Jørgen Kleist sammen med en ledende skolepsykolog, skoleinspektør, lærere og tillidsrepræsentanter holder møde om, hvordan problemerne på den hårdt plagede skole skal løses.

- Jeg er sikker på, at vi får løst problemerne. Efter to dages møde mærker jeg en positiv stemning blandt lærerne. Den hænger igen sammen med, at de mærker, at kommunen tager deres forhold alvorligt, sagde den fungerende skoleinspektør Lars Jørgen Kleist i går til Radioavisen.

Skolen har 76 elever, hvoraf en meget stor del er berørt af sociale problemer, der gør undervisningen meget vanskelig. Der er syv lærere og tre timelærere på skolen. Ifølge Sermitsiaqs hjemmeside har to af de syv sagt op. Om de seneste dages møde får dem til at overveje situationen på ny, var det ikke muligt at få oplyst i går.

Under de seneste dages mødevirksomhed er tilsynspligten med eleverne fra første til syvende klasse blevet varetaget af skolens fritidsklub.

Den nye Fjordskole overtages af Sisimiut Kommune og Hjemmestyret i fællesskab 15. december. Allerede i begyndelsen af januar skal den være klar til skolebrug. De kommende rammer er besigtiget af lærerne under de seneste dages møde.