IA og Siumut i Ilulissat indgår samarbejdsaftale

decembarip 05-at 2005 10:55

Inuit Ataqatigiit oq Siumut i Ilulissat kommunalbestyrelse indgik i fredags en samarbejdsaftale.

Parterne blev blandt andet enige om, at der skal effektiveres inden for arbejdet med børn og unge samt omkring fiskeripolitikken i kommunen.

- Omkostningerne vedrørende børn og unge er for høje med den nuværende arbejdsform, så vi vil arbejde på at effektivisere forebyggelsesarbejdet omkring tvangsfjernelser og arbejdet omkring omsorgsvigt, siger IA’s viceborgmester Bendt B. Kristiansen.

Bendt B. Kristiansen siger endvidere, at fiskeripolitikken i kommunen skal tilpasses EU´s krav, og parterne er enige om at der skal ansættes en fiskerikonsulent i kommunen for at opnå dette.

Det ny samarbejde mellem IA og Siumut i Ilulissat kommune betyder at der er sket rokeringer i udvalgsposterne, hvor Siumut har besat tre formandsposter og IA en, mod tidligere to.

- Vi mener ikke, at vi har betalt en høj pris for en samarbejdsaftale med Siumut. Vi mener tværtimod, at det kommer borgerne til gode, at det nu er pålidelige og blivende kommunalpolitikere der arbejder i Ilulissat, siger Bendt B. Kristiansen.

Formand for Siumut i Ilulissat og kommunalbestyrelsesmedlem Palle Jeremiassen siger at de er tilfredse med samarbejdsaftalen med IA.

- Vi har gode forhåbninger til aftalen. Der er en udfordring, at skulle i gang med at løse de krævende opgaver og vi glæder os til at komme i gang, siger Palle Jeremiassen.

Inuit Ataqatigiit i Ilulissat kommunalbestyrelse afbrød den i april indgåede samarbejdsaftale med Kattusseqatigiit Partiiat, efter landstingsvalget, hvor de ellers krævede at borgmesteren skulle afgive landstingsmedlemskabet til fordel for borgmesterposten.

I Ilulissat kommunalbestyrelse har Siumut 6 mandater, Kattusseqatigiit Partiiat 5 og to IA mandater.

Dermed kommer borgmester Anthon Frederiksen fra Kattusseqatigiit Partiiat fremover i mindretal i kommunalbestyrelsen.