Josef Motzfeldt: Ikke bred koalition blot for at få magten

Allattoq Karsten Sommer
novembarip 16-at 2005 07:52

Partiformand Per Berthelsen lagde allerede i nat under den afsluttende partilederrunde i KNR op til, at både Atassut, IA – og for den sags skyld Kandidatforbundets Parti gik ind i seriøse forhandlinger om at skabe en bred samarbejdskoalition som modstykke til Siumut’s 10 landstingsmedlemmer.

Det er ikke en kombination, som IA’s formand, Josef Motzfeldt umiddelbart vil afvise. Til gengæld kræver Josef Motzfeldt, at et sådant samarbejde kommer til at bygge på realiter, der er fremadrettede og målbevidste:

- Vi vil i hvert fald de næste dage fortsætte med at markedsføre den politik vi hidtil har ført. Vores land står overfor store umiddelbare udfordringer, så når vi forhandler kan vi ikke lade som om de ikke eksisterer.

- Som IA-formand må jeg fastholde at reformprocessen skal videreføres, så vi kan bevare den smule velfærd vi har opnået her i landet igennem de sidste 26 år.

- Til Per Berthelsens udtalelser om en mulig ”regnbuekoalition” mellem Demokraterne, Atassut, Kandidatforbundet og IA siger Josef Motzfeldt:

- Hvis ikke formålet bare er at overtage magten, men er for at føre en konstruktiv politik for sikring af samfundet, så er vi da med på den tanke. Men hvis der ikke er vilje til at vi fortsat flytter os fra den stilstand, som samfundet har befundet sig i, så er der ikke så meget at tale om.

- Men de kommende dages koalitionssamtaler, hvor man forsøger at nå hinanden, det kan være en fornuftig proces, hvor vi sammen kan analysere, hvilke initiativer der skal til, for at vi kan føre en progressiv politik til sikring af samfundet, sagde Josef Motzfeldt sent i nat til Radioavisen.