IA og Demokrater i spidsen

novembarip 15-at 2005 15:28

Kl.18 viser KNR´s tredje Exit Poll at IA og Demokraterne bliver Landstingets største partier. Begge får 9 mandater, hvis landsresultatet ellers arter sig, som det gjorde i landets fem største byer frem til kl. 18.

Siumut går iflg. de sidste tal 2 mandater tilbage til 8, mens Atassut fortsat står til 4 mandater. Kandidatforbundet bevarer fortsat sit ene mandat.

Hvis Exit Poll´en kommer til at svare til virkeligheden, er Demokraternes 9 mandater næsten en fordobling af deres nuværende fem mandater.

IA´s 9 mandater er et enkelt mandat frem, og IA er - med få stemmers overvægt - det største parti i Landstinget, foran Demokraterne.

Exit Poll kl.18 betyder fortsat, at der er lagt op til et systemskifte i et samarbejde mellem Demokraterne og IA. Sammen kan de mønstre hele 18 ud af Landstingets 31 medlemmer.

Exit Poll'en er lavet uden for valgstederne i de fem største byer. Her har vælgere, der allerede har stemt, udfyldt en ny stemmeseddel som KNR har indsamlet. Ifølge optællingen kl. 18 – der omfatter 5539 vælgere – kommer ingen af enkeltkandidaterne ind.