Fremtiden i Arctic Umiaq Line

novembarip 09-at 2005 13:56

Efter at finansudvalget har sagt god for salget af Arctic Umiaq Line bliver den nye ejer ATG-konsortiet. Men hvad er det egentlig der kommer til at ske med selskabet og dets skibe det næste stykke tid?

Hvis alt går efter planen i forbindelse med salget så skal Arctic Travel Group overtage rederiet den første april næste år. Skibene vil resten af i år sejle med servicekontrakt, altså støtte fra hjemmestyret.

Når jule og nytårstrafikken så er overstået den 7. januar, så er det slut i denne omgang. Skibene vil sejle af sted til reparation på værft i enten Danmark eller Norden. Her skal Sarpik Ittuq så gennemgå en større ombygning til cirka 17 millioner kroner. Antallet af passagerkahytter på skibet udvides fra de nuværende 26 til 46. Ligesom der også skal laves flere kahytter til besætningen. Der skal også etableres et vaskeri ombord på skibet. Endelig skal der bygges en ny udsigtslounge.

Den første april overtager ATG så rederiet. I øjeblikket er forventningen, at de også vil begynde rutefarten i begyndelsen af april. I opstarten med Sarfaq Ittuk.

Et spørgsmål er så hvad selskabet skal hedde? Det eneste der er sikkert, er at det ikke skal Arctic Umiaq Line. Men et godt bud kunne være Greenland Cruise.

I efteråret 2006 er det så planen, at Sarfaq Ittuk skal gennemgå samme ombygning som søsterskibet.

Arctic Travel Group har også planer for at skibene skal sejle på fremmede kyster, når det er vinter i Grønland. Der bliver kigget på muligheder for at sejle både på Antarktis og på Amazon-floden.