Juaaka Lyberth: Lyttere og seere skal høres

Allattoq Karsten Sommer
novembarip 04-at 2005 12:17

Den 52-årige direktør for kulturhuset Katuaq, Juaaka Lyberth, er af Landsstyret blevet udpeget som formand for KNR. Han siger:

- Det er en tillidspost som det er svært at sige nej til. Jeg opfatter udnævnelsen som en tillidserklæring til mig. Men eftersom udnævnelsen er helt ny, er det lidt tidligt for mig at komme med store udmeldinger om hvilke visioner jeg har for arbejdet.

- Det er den samlede bestyrelse, der skal udstikke linjerne for fremtidens KNR, i godt samarbejde med direktionen, chefgruppen og medarbejderne.

- Og ikke mindst lytterne og seerne. De skal også have en mulighed for give deres bud på, hvad de håber at KNR skal udvikle sig til, siger Juaaka Lyberth.

I Nuuk kan borgerne nu se en mængde TV-kanaler, den samme udvikling er på vej i andre byer i Grønland. Set i det lys, hvad bliver KNR´s rolle så i fremtiden?

- Det er glædeligt at Grønland har åbnet sig for de mange nye mediemuligheder. Og de mange lokale radio- og TV-stationer der skyder op over hele Grønland, er vigtigt for vores samfundsudvikling og ytringsfriheden. Det er rigtig godt at flere får mulighed for at ytre sig, så jeg er kun glad for de mange nye medier, slutter Juaaka Lyberth.

Udover den ny bestyrelsesformand har Landsstyret desuden udpeget: Lisbeth Søvndahl Pedersen, Rigmor Th. Høegh, Sofia Geisler, Svend Møller, Mariia Simonsen og Mikisoq Hove Lynge som medlemmer af bestyrelsen.

Den nye bestyrelses funktionsperiode varer fra perioden 1. november 2005 til 31. december 2007.