Tilfredse købere

novembarip 03-at 2005 14:48

- Vi håber, vi har fået et meget velfungerende selskab, som vi kan udvikle. Et selskab der kan understøtte vores egen produktion af turisme, og måske gøre den større og bedre med tiden. Det siger Arctic Travel Groups bestyrelsesformand Søren Rasmussen om købet af Arctic Umiaq Line.

Salgsplanerne af det hjemmestyreejede rederi er undevejs blevet mødt med kritik. Der har været udtrykt bekymringer for, om de nye ejere kun ville sejle med turister. Altså at der ikke ville være plads til almindelige passagerer.

Der har også været bekymrede miner om hvad nye ejere vil betyde for besætningerne på skibene. Der har været rygter om, at de ville blive erstattet

med søfolk fra Filippinerne.

Begge bekymringer afviser bestyrelsesformanden. Han siger at persontrafikken er "rugbrøddet" i forretningen, samt at de vil beholde de grønlændere, der er ansat i øjeblikket.

Arctic Travel Groups planer i Grønland går videre en blot skibsfarten.Selskabet vil genindføre de gamle skib-fly produkter. Altså hvor kunden har købt en billet til først flyveren og så videre med skibet.

Desuden vil Arctic Travel Group også etablere nye flyruter mellem Island og Grønland. Tanken er at det skal Grønland mere tilgængelig fra Europa og USA.