KNR-TV´s valgudsendelser starter i aften

Allattoq Karsten Sommer
oktobarip 31-at 2005 15:30

I aften kl. 20 tager KNR-TV hul på partidebatten op til Landstingsvalget der finder sted i morgen 14 dage.

Fra i dag og resten af ugen præsenterer de enkelte partier deres program, og der er krydsild på grønlandsk og dansk.

Her i eftermiddags var der travlhed i TV-studiet, hvor Avi Rosing fik det sidste på plads omkring bordopstilling, lyssætning og den elektroniske grafik.

- Der kommer fire politikere i studiet, og to journalister. Efter partiets præsentationsfilm, er der så en lille times krydsild på begge sprog, og dernæst fortsætter vi på radioen, hvor vælgerne kan ringe deres spørgsmål ind.

I et hjørne i TV-kontrolrummet sidder journalist Johanne Petrussen.

- Min rolle er holde styr på om journalisterne følger den plan de har lagt for deres interviews. Og prøve at holde styr på om der bliver sagt de samme ting i både den grønlandske og den danske del af udsendelsen. I det hele taget at være ”et vågent øre” til debatten.

Peter Damborg er en af de journalister, der skal udspørge politikerne. Hvordan har han forberedt sig?

- Selvfølgelig prøver jeg at have et overblik over hvad der står i partiernes programmer. Men ellers er kunsten i en krydsild at lytte til hvad der faktisk bliver sagt.

Peter Damborg peger på ensprisreformen, bygdernes fremtid og kommunalreformen som emner han tror vil blive debatteret meget ved dette valg.

Og han håber at også de danske vælgere vil vise interesse for Grønlands unge demokrati, ved at møde op på valgdagen og afgive sin stemme.