Årets Kok: titel ændrer ikke hverdagen

oktobarip 30-at 2005 15:43

32-årige Martin Manley blev i aftes kåret som Årets bedste kok 2005. Men den kommer ikke til at ændre hverdagen, siger han:

- Jeg ved ikke helt hvad jeg skal bruge prisen til. I hverdagen kommer den nok ikke til at betyde noget, men den er jo rar at have, siger kokken, der til daglig tryller i køkkenet på Restaurant Nipisa i Nuuk.

I konkurrencen tryllede ham med rensdyrkølle tilberedt på flere forskellige måder og smagen pirrede dommernes smagsløg

Det mesterkokkens evner til at kombinere de grønlandske råvarer med den gode smag, der gjorde udslaget for dommerpanelet i Narsaq.

- Martin formåede virkelig at få maden til at smage af det den skulle smage af, uden at bedøve det med alverdens krydderier. Han havde sine tilberedningsmetoder fuldstændig i orden og behandlede råvarerne nøjagtig som det skulle, siger Esben Toftdahl, der var dommer under konkurrencen. Til daglig er han forstander på Levnedsmiddelskolen i Narsaq, hvor arrangementet foregik.

For Martin Manley venter nu hverdagen på Restaurant Nipisa, hvor man måske er så heldig at få en smagsprøve på hans talenter i et køkken. Og så udelukker han ikke, at han vil prøve at forsvare titlen til næste år.