17 kandidater stiller op i region Nord- og Øst

oktobarip 25-at 2005 15:24

Ud af de i alt 214 kandidater vi er sikre på står på valglisten den 15. november, er det kun en lille del af dem, der stiller op i Nord- og Østgrønland

Helt galt ser det dog ud i landets mindste kommune Ivittuut i Sydgrønland, hvor der slet ikke stiller nogle lokale politikere op.

Godt er det heller ikke ud i Illoqqortoormiut, hvor kun to lokale politikere stiller op. Det er Atassuts Erling Madsen og siumutteren Andreas Sanimuinnaq. Ingen af de andre partier har haft held med at få folk på banen i den østgrønlandske kommune.

I det hele taget er region Øst ikke ret godt repræsenteret. Tasiilaq kan mønstre to IA’ere, to demokrater og så Jakob Sivertsen, der stiller op uden for partilisterne.

Atassut og Siumut har henholdsvis to og tre kandidater opstillet i kommunen.

Samlet set har de østgrønlandske kommuner 11 lokale politikere, der har valgt at stille op.

Ved sidste valg i 2002 var 17 af de 214 kandidater fra Region Nord og Øst – resten kom fra Vestkysten. Og tallene er nøjagtigt de samme i år.

Den kommune der denne gang har flest kandidater at byde på, er naturligvis Nuuk. Hovedstaden tegner sig for 62 kandidater i alt, hvilket svarer til over en tredjedel af samtlige kandidater.

Derudover spreder de resterende 135 kandidater sig jævnt op langs kysten og ganske naturligt er der flere kandidater, jo flere indbyggere byen har.