Royal Greenland til genmæle over for beskyldninger

oktobarip 21-at 2005 10:46

Direktoratet for fiskeri og fangst har i en rapport beskyldt Royal Greenland for at komme med forkerte oplysninger om indhandlingstilskuddene til rejefiskeriet.

Det har fået bestyrelsesformand i Royal Greenland, Paaviaaraq Heilmann til at kalde beskyldningerne i rapporten for skandaløse og utilgivelige.

- Royal Greenland meddelte i marts de foreløbige tal for tilskuddene til rejeindhandlingen i 2004, og gjorde direktoratet opmærksom på, at det var foreløbige opgørelser. Og det er de tal, som direktoratet har brugt i en rapport, der er offentliggjort, og det er usmageligt, siger bestyrelsesformand i Royal Greenland, Paaviaaraq Heilmann.

Rapporten fra direktoratet for fiskeri og fangst, der bygger på foreløbige tal fra Royal Greenland udkom i slutningen af september. Men allerede i begyndelsen af september havde Royal Greenland indsendt de endelig opgørelser over tilskuddet til rejeindhandling for 2004.

De endelige tal fra Royal Greenland er af hjemmestyrets eget revisionsselskab, Deloitte blevet godkendt, og revisionen mener derfor ikke der er hold i rapporten fra direktoratet for fiskeri og fangst.

Med revisionens blåstempling af Royal Greenland i hånden har Paaviaaraq Heilmann sendt en klage til Landsstyreformand Hans Enoksen, som er politisk ansvarlig for direktoratet for fiskeri og fangst.

Hans Enoksen har endnu ikke svaret på henvendelsen fra Paaviaaraq Heilmann, men bestyrelsesformanden i Royal Greenland er ikke i tvivl om, at der nok skal komme et svar.

Landsstyreformanden oplyser, at jurister i både Royal Greenland og direktoratet for fiskeri og fangst lige nu er ved at gennemgå sagen.

- Hvis der er begået en fejl, vil vi naturligvis rette den, siger Hans Enoksen.