NunaFonden i julehumør

Allattoq Karsten Sommer
oktobarip 19-at 2005 10:07

Tre gange om året holder NunaFonden juleaften, når de fordeler penge til formål inden for grønlandsk kultur, sport, erhverv og forskning.

Og nu har de igen spredt en byge af milde gaver over Grønland – lidt over 4 millioner kroner har Fonden uddelt til 72 forskellige projekter.

Teaterinteresserede kan glæde sig til det nystartede Inuit Theatre i Ilulissat, der har fået 100.000 kroner til en nyopførelse af stykket ”Nalusuunerup taarnerani” af forfatteren Villads Villadsen. Også Silamiut teateret har fået penge til forestillingen ”Eskimohistorier” og Det Kongelige Teater til opførelse af et Henrik Ibsen-stykke i Grønlands Kulturhus Katuaq.

Børnene kan glæde sig til en række børnebøger via forlaget Milik Publishing – dem med huller i tænderne vil nok få ekstra glæde af bogen ”Tandsylvanien – faktabog om dine tænder”.

Og Grønlands Ernæringsråd får 100.000 til bogen ”Mad til små børn fra 0-3 år” med gode råd til småbørnsforældre, gravide og ammende.

NunaFonden har også tænkt på de blinde og svagtseende. Atlantic Music har fået penge til udgivelse af fire CDer med oplæsning af en beretning om fangerlivet i Nordgrønland.

Og de seende kan glæde sig til en dokumentarfilm om forfatteren og præsten Otto Sandgreen – det står Karsten Heilmann film i Qaqortoq for, mens Tungutaq Larsen laver videofilm om ”De sidste åndemanere i Grønland”.

Og til sidst: De gamle på Alderdomshjemmet i Upernavik kan også glæde sig: 50.000 kroner går til udskiftning af to 20 år gamle senge på Alderdomshjemmet.

Næste uddeling fra NunaFonden foregår i januar 2006.